EemNiels

 

Raymond,

We zijn er en hoe mooi om de Middellandse zee weer op deze manier te zien. Ik had niet gedacht dit op deze manier nog een keer te doen, maar we flikken het. Het gevoel is niet te beschrijven als je na 1500+ km het water ziet. We vieren dit met deu grande  pression en genieten. Het is nog spannend of we een plek kunnen krijgen op onze favo camping, maar ook dat gaat goed. Als de tenten staan wil ik graag naar het haventje om een drankje te doen en alles behalve de serveerster met dikke tieten is er nog. En de rest van de dag liggen we voor oud vuil op het kiezel strand. We lezen ‘s avonds (leon leest voor) de verhalen van de EemNiels terug en lachen om het avontuur. De tocht ten einde maar we mogen nog even genieten tot Niels en Jelle ons komen halen. Ik vind deze tocht mooi en blij hem te kunnen en mogen doen, welkom was elke ondersteuning in de vorm van bericht of reactie op de raycycle site, ik heb echt soms gedacht “ik wil niet meer”. Graag bedank ik dus iedereen die het mij mogelijk maakt dit avontuur aan te gaan en mij de vrijheid daarvoor geeft. In het bijzonder wil ik Leon bedanken voor bijna 3 weken gezelligheid, steun, route begeleiding en voor het zijn van goede vriend Thnx…

 

Leon,

De dag die je hoopte dat zou komen. En sinds een paar dagen ook wel wist. Door een paar idiote beklimmingen te skippen weten we gewoon binnen de geplande tijd in 1535 kilometers opnieuw de middellandse zee te bereiken, vanuit Eemnes.

We zijn wel minder emotioneel dan 5 jaar geleden. Er zijn ook wel wat dingen anders. Er is gelukkig nog één plaatsje vrij op de camping. Op mijn vraag of dat aan het strand is, volgt hoongelach. Maar wij zijn allang blij dat we weer op de camping Le Drammont staan. Voor maar 62 euro per nacht. Maar alles is hier blijkbaar heel duur. Voor de 2 plastic stoeltjes die we mogen lenen van de receptie, moeten we ook 50 euro borg betalen.

Maar het sanitair is vernieuwd, wat erg fijn is. Alleen de terrasmedewerkers zijn een stuk minder vriendelijk. In het haventje vertelt een chagrijnige vrouw ons tot drie keer toe hetzelfde in het Frans, wat wij drie keer niet verstaan. Waarschijnlijk mochten we helemaal niet zo maar aan een tafeltje gaan zitten. En we moeten wat eten. Van haar dan, zelf hoeft het niet per se. Ik had al geluncht met een overrijpe wilde perzik uit de campingwinkel.

Als we naar een andere tent gaan, met lekkere ligstoelen, worden we daar subiet weggestuurd. Die zijn gereserveerd. Voor wie wordt niet duidelijk, want vanaf mijn handdoekje op de keien zie ik de hele middag niemand op die heerlijke kussens plaatsnemen.

De zee is weer heerlijk. Het briesje ook. 32 graden, maar eindelijk een keer gewoon lekker aangenaam. Morgen eens zo’n bedje zien te reserveren. En dan ga ik er ook lekker de hele dag niet op liggen. En morgen met de fiets de zee in. Vandaag waren we te gaar voor verdere fratsen. Morgen mag de hele camping het weten. We hebben het gehaald! Hulde ook voor de fietsenmaker van Raycycle.  Zonder enig malheur heeft mijn fiets de tocht doorstaan. En dat terwijl ik er al zo’n 40.000 kilometer op heb rondgereden de afgelopen 10 jaar. Denk niet dat daar ooit nog een tocht naar de middellandse zee wordt toegevoegd. Ik moet er nu echt niet aan denken. Maar zei ik dat 5 jaar geleden ook niet?

 

22 reacties

 1. Fantastisch mannen! Gefeliciteerd 🥳
  Bedankt voor alle mooie verhalen van jullie pittige avontuur. Heel cool dit vanaf de zijlijn te hebben mogen meelezen. Ik ben trots op jullie! Geniet van de dagen en tot snel!!

 2. Wat een prestatie! Gefeliciteerd Leon en Ray.
  Ik zal de dagelijkse verhalen van jullie wel missen, maar ben stiekem ook opgelucht dat jullie deze tocht zonder ongelukken hebben volbracht!
  Veel plezier op jullie vrije dag morgen.

 3. Wow! Wat een prestatie. Ik heb genoten van jullie verhalen. Jammer dat het voorbij is. 😉

  Van harte gefeliciteerd mannen! Ik ben echt trots op jullie. Geniet nog even van de rust, het water en de zon en een goede reis terug gewenst.

 4. Hi lieve lieve mannen!!
  Zo trots op jullie! En wat hebben jullie deze duik in de zee verdiend!! Ik kan me voorstellen dat t bevrijdend is en verfrissend. Geen piek zonder dal. Jullie uithoudingsvermogen en vriendschap is te bewonderen. Velen waren al eerder gestopt of niet eens begonnen. Jullie hebben t geflikt! Again!! Petje af en een diepe buiging voor jullie beiden! Kus Am. En nu snel weer thuis komen!! Zie jullie snel weer in Eemnes en een dikke knuffel voor Niels, Jelle en Floris die de website zo super verzorgt!!

  • Floris verzorgt alles perfecd. En superblij met Niels en Jelle inderdaad. Wordt nog een dampend bonte avondje hier zaterdag met die 2. Leuk je weer in Eemnes te zien volgende week!

 5. Gefeliciteerd mannen! Toen ik jullie eerste verslagen las gaf ik er eerlijk gezegd geen stuiver voor, maar jullie hebben mijn en waarschijnlijk ook jullie eigen, verwachtingen overtroffen! Of is dit het punt dat ik zeg dat ik altijd al had geweten dat jullie het zouden halen? De waarheid ligt ergens in het midden waarschijnlijk. Geniet van de laatste dagen!

 6. Top gepresteerd! Wat soms een barre tocht was, is toch weer prachtig geëindigd. Morgen de welverdiende duik met fiets en dan nagenieten zonder te hoeven fietsen. Nu gaan wij zondag verder met onze alternatieve fietsvakantie. Dikke knuffel voor jullie beiden.

 7. Wat een prestatie weer, jongens! Gefeliciteerd! Geweldig dat het jullie wederom is gelukt, en je er zonder kleer- en fietsscheuren vanaf bent gekomen. Ik las jullie verhalen elke ochtend bij het ontbijt, dat ga ik nu heel erg missen…
  Geniet nog een dagje, en goede reis naar huis.

 8. Wat een prachtig avontuur hebben jullie erop zitten! Echt een top prestatie! Het was een plezier om dit met jullie mee te mogen beleven. Geniet nog lekker van de laatste dagen, jullie hebben het verdiend!

 9. Gefeliciteerd!!! You made it!!!
  Geniet van de zee en jullie welverdiende vakantiedag(en) daar.
  Veel groeten uit Eemnes
  Marianne

 10. Gefeliciteerd heren, echt grote klasse en veel respect en door jullie mooie verhalen er toch beetje van mee genoten!
  Geniet nog ff van t mooie Franse leven en die heerlijke Middellandse Zee, meer dan verdiend!

 11. Een diepe diepe buiging. Echt bijzonder knap wat jullie weer gepresenteerd hebben. Nu lekker vakantie vieren. Een beetje luieren, een beetje niks doen en misschien een beetje zwemmen. Jullie hebben tenslotte niet voor niets dat pleuris eind gefietst 🤪

 12. Mannen,

  Petje af voor deze super prestatie….en bedankt voor jullie mooie verhalen zodat jullie ons deelgenoot hebben gemaakt van de avonturen en kwellingen.
  Het was weer verslavend (gelijk een goeie netflix serie) Nu nog even relaxen want dat hebben jullie zeker verdient.

  Groeten, Toon.

 13. Wow wow en nog eens wow, jullie hebben het gewoon weer geflikt !! Echt een ongelofelijke prestatie, geniet ervan !!

  Groetjes thijmen

 14. Wát een huzarenstukje weer!!!!!! Gefeliciteerd jongens, top top top prestatie. Van het lezen (en lachen!) alleen al werd ik moe……
  Tot in Eemnes – of zo.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment