Dag 2,

Raymond:

Het weer is mooi, zonnig niet veel wind. Alle spullen pakken en bidons vullen, niet vergeten billen vetten. Het gevoel in het zitvlak is okay maar na de eerste meters weet ik weer precies de contouren van mijn zadel, niet op letten, dit is normaal toch? De tocht was in het begin veel rechte wegen richting het zuiden, lange stukken betonnen fietspad met links en rechts akkerbouw tot aan Kessel waar wij met de pont overvaren om de weg aan de andere kant van de Maas te vervolgen. Mooie route over met puin verharde paden en prima te doen. Dan begint een kwaaltje terug te komen een soort tinteling in vooral mijn rechtervoet, zijn de renschoenen dan toch te slap? We rijden Roermond binnen en een grote outdoorshop de Vrijbuiter is open. Na kort overleg met Leon besluit ik om het geld wat ik van Floris en Jelle heb gekregen te gebruiken voor schoenen met harde zool, een must als er straks in de bergen echt kracht op de pedalen moet worden gezet. De laatste kilometers naar Maria Hoop worden afgelegd nu zonder Garmin navigatie want die laat ons regelmatig spoorzoeken door uit te gaan en opstarten duurt erg lang. We rijden langs de Plus die open is op zondag maar er was er ook een in het plaatsje van de eindbestemming dus waarom nog extra kilo’s in de tas het laatste stuk…aangekomen in Maria Hoop supermarkt gesloten dan maar naar de camping.

Hallo hier zijn we dan, roept Leon bij de receptie en dezelfde blik van de man achter de balie als gisteren, hebben jullie gebeld of ben ik iets vergeten lees ik in de campingbaas zijn ogen…nee dat niet, maar hier keken wij al de hele dag naar uit.

Een prima plek op een mooi gazon en ongeveer 500 meter van Duitsland waar we heerlijk genieten van een verdiende Wiener Schnitzel en een koud biertje.

Weer een prachtige dag en op schema.

Leon:

Nacht 1 verliep vlekkeloos. Met 117 km in de benen lagen onze matjes heeerlijk. Zonder spierpijn opgestaan en na een oplosbakkie en een mueslibol weer fier op pad. Slechts 81 kilometer vandaag. Over het vlakke. Ging allemaal prima als je de tintelende vingers van leon en de dito voeten van Ray (“mijn naam moet wel met een hoofdletter hoor”) niet meetelt. Ray loste zijn ongemak op met de aanschaf van nieuwe schoenen bij de vrijbuiter van Roermond. Leon moet gewoon afzien en om de paar kilometer de polsen schudden. Grootste minpunt is de garmin die vaak uitvalt of de route niet weet te berekenen. We overwegen morgen een nieuwe te kopen. Helaas misten we daardoor de laatste supermarkt voor de camping, waardoor we nu noodgedwongen even de Duitse grens hebben overgestoken voor ein schnitzel und die getranke die mann dabei trinkt normaliter…eeeh…halbe liter.

image    image

2 reacties

  1. Hey mannen,

    Heel veel plezier en succes tijdens deze reis.Hoop dat jullie mooie avonturen beleven.

    Vincent

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment