Dag 2

Raymond

Na een onrustige nacht op een lek matje ontwaak ik door het geritsel aan mijn tent, een fazant zo vermoed ik, probeert mijn scheerlijnen door te bijten. De dag begint mooi, warm en minder wind dan gisteren en op weg naar Duitsland (die gisteren door Zweden nog in de pool gelaten is). Langs een oude spoorlijn lange stukken rechtdoor met hier en daar een kleine klim. Mijn benen voelen goed en ben in staat veel kopwerk voor mijn rekening te nemen. In Venlo de lunch patat met een lekker biertje. Dan het laatste stuk zo’n 30 km naar de camping. Super dat de vrouw bij de receptie twee stoelen bij onze tent laat afleveren alleen jammer dat zij niet zegt (met haar zwoele zware shag stem) dat het restaurant vanavond om zes uur sluit. Leon had vandaag een bijzonder scherp moment (in tegenstelling tot gister toen hij een kurkentrekker bij de Blokker ging kopen en later met twee schroefdop wijnflessen de Appie uitliep) door twee doner schotels bij thuisbezorgd op de camping laat afleveren. Vandaag ongeveer 90 km op de de route en totaal meer dan 100 gereden op dag twee. Nu voel ik mijn benen wel maar het enige wat nog moet is neerstrijken met mooie flessen wijn, ik heb het leuk en kijk alweer uit naar morgen…

 

Naam: Leon

Plaats: Herkenbosch

We wisten het nog van de vorige keer: noord Limburg is saai. En dat is in de afgelopen twee jaar niet veranderd. Al begon de rit wel leuk, langs een oude spoorbaan reden we zo Duitsland weer even binnen. Dat waren gelijk ook de mooiste paar kilometers van de dag.

Koffie drinken zouden we pas doen als we een beetje op weg waren. Maar natuurlijk diende zich vervolgens pas na 30 kilometer iets aan dat ons in die primaire levensbehoefte kon voorzien. Na 60 km streken we neer in het centrum van Venlo, voor een zeer welkome lunch. Zonder enige materiaalpech, alleen wat gevoelige zitvlakken.

Dag 2 op zo’n fietstocht als dit is de zwaarste van alle dagen, durven wij te concluderen. Op dag 1 is alles nog prima in orde, maar na zo’n eerste nacht in een tentje op een te dun matje (die Ray ook nog halverwege de nacht opnieuw moest opblazen, alleen die van hem hoor, ik behoefde geen blaaswerk), beginnen de eerste o-ja-het-gaat-niet-vanzelf-kwaaltjes zich aan te dienen.

Maar geen gemekker hier hoor. De wind zat weer mee, de wegen waren plat en op een enkel waardeloos zandpad na, prima te rijden. Vergeet ik voor het gemak die tientallen dove zondagsfietsers die de frequentie van onze bellen niet meer horen en derhalve met de nodige tegenwerking gepasseerd moeten worden. We halen veel meer mensen in, dan dat we worden ingehaald.

Met 94 kilometer in de benen, was het een feest om op deze goede camping bij Herkenbosch aan te komen. We konden er voor weinig een hapje eten, alleen de kampwinkel was al dicht. Dus voor andere versnaperingen moesten we wel nog even het dorp in. Nog eens 6 km, wat de totaalstand voor vandaag wel mooi rond maakt.

Dat het campingrestaurant vervolgens om zes uur sloot en wij dus geen avondeten hadden, leek deze dag uiteindelijk bijzonder veel te gaan lijken op het gros van de dagen op Franse campings. Volgende week is alles open, nu nog even niet. Maar lang leve internet en thuisbezorgd.nl, een half uur later genoten wij alsnog een stevige maaltijd in de vorm van het typisch Limburgse streekgerecht dönerschotel. Heerlijk, met een zachte g.

29553ADC-1462-4ECB-9527-5170A8E9308FAdiejewa!

262A8343-0CB0-4387-9A44-2E8B95872C4F
9ACADE1D-49E0-4FB8-9361-8ED5BDA2B75D
EA8B2D9F-0DAA-4D23-987B-F07C487C635C

3 reacties

  1. Kijk!! De eerste mooie verhalen staan alweer op de site! Heerlijk begin van de dag… een bakkie koffie en het avontuur van de vorige dag van Ray en Leon lezen. Geniet van alle avonturen die jullie gaan tegen komen. Ik kijk uit naar alle verhalen de komende 3 weken. Have fun and enjoy!!!
    Groet, Jord

  2. Hee, Raycycle, wat geweldig! En dat zonder oefenen! Ik ben laatst met de trein naar Delft gegaan en vandaar met Ov fiets naar Ikea, goh….. vond dat al een hele prestatie! Nou was ik wel door goedbedoelende voorbijgangers ontzettend omgeleid…. Maar tot nu toe hebben jullie goed weer, ik herinner me de stukken over klamme tenten en natte kleren, nu dus beduidend beter gelukkig! En ik zie en lees over biertjes, flessen wijn, jullie maken het wel gezellig! Goed zo! En wat grappig dat we jullie via dat kaartje zien fietsen! Ik ga nu op de fiets naar Tienus, ongeveer 10 minuten, haha, net genoeg voor mij! Dikke zoen! Ada

  3. Ik kan me zo voorstellen dat jullie dag 2 als ‘zwaarste’ bestempelen, je moet inkomen… zowel in ‘t fietsen als op n matje in n tentje slapen! Plezier hebben jullie zeker! ( nog wel) Benieuwd naar dag 3, X

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment