Dag 1

Raymond
Eindelijk…,het is zover. Om zeven uur opgestaan en de tassen aan de fiets gehangen over twee uur trappen we af. Het weer lijkt goed een schamel zonnetje laat zich af en toe zien, de wind uit de juiste richting, ben er klaar voor. Nog even wat koffie maken voor het uitzwaai team en als de klok negen slaat meldt Leon zich. Dikke zoenen van mijn schat en andere geliefden en weg zijn we. Toch weer even wennen aan de fietsbalans die zware tassen voelen nog vreemd aan. In Baarn eerste noodstop, voor een windjack, het is toch wat fris en mijn zadel staat iets te laag, nu kunnen we los. De pedalen draaien soepel rond en voor ik het weet zitten we aan de koffie bij de veerpont over de Rijn, wat lekker om de eerste dag wind mee te hebben. Na een uitsmijter met ham en kaas in Nijmegen aan de Waalkade door voor het laatste stuk. Ik vind het nu al gezellig en besef dat de vakantie is begonnen. Als de trektentjes staan nemen we plaats op heerlijke ligbedden bij het zwembad op de camping. Wij besluiten om onze wijn en paprika chips bij de tent te nuttigen na een heerlijk (behalve de rauwe kip van Leon) twee gangen diner. Nadeel we hebben geen stoelen en het is nu zo druk op de camping in tegenstelling tot twee jaar geleden, dat lenen van een tweetal stoelen van vaste bewoners er niet bij is. Op de campingplaats ligt in de vijver een drijvend huis (model woning) en ik haal Leon op om daar op het smaakvol terras plaats te nemen. Niemand die het ziet, ik klim over het hek, Leon doet het gewoon open en een hond begint te blaffen. Fuck slecht idee nu zitten we op een stenen trap de verhalen te schrijven…zin in morgen slaap lekker.
Naam: Leon

Plaats: De Oude Molen, Groesbeek

De Alpen beginnen dus al direct voorbij Nijmegen. Wist ik niet. Vermomd als zeven heuvelen. Mooi hoor, maar ook confronterend. Dus zo voelde het, omhoog met 15 kilo achterop. En we hadden nog wel wind mee. Die laat je niet thuis.

Maar door die wind en tiptop geprepareerde fietsen, vlogen we eigenlijk vandaag over de Utrechtse Heuvelrug, door de Betuwe, zo door een snufje Duitsland naar camping 1. Nou ja, tiptop… Na 3 kilometer, einde Wakkerendijk, moesten we al even aan de kant, want Ray had thuis bedacht dat ie zijn zadel maar eens een stuk lager moest zetten. Misschien ingegeven door hoogtevrees, ik weet het niet, het was in ieder geval een slecht plan. Hij zat er maar mooi mee.

De gelegenheid ook maar aangegrepen om onze windjacks aan te trekken. Wat een frisse start. Op het pontje over de Rijn stonden we zelfs te bibberen. De enige meters van de hele tocht die we niet op de fiets afleggen. En er zullen nog veel pontjes volgen. Ondertussen vliegen onze pondjes er al wel af. Ruim 3000kcal armer kwamen we aan in Nijmegen. De uitsmijter aan de Waalkade probeerde ze ons opnieuw in de maag te splitsen, maar dankzij die zeven heuvelen ving ie mooi bot.

Belangrijke lessen van vandaag: zet niet gelijk je tent op, kijk eerst waar er ergens iets is om op te zitten. Het is immers te ver in het seizoen om bij een leegstaande caravan ff een terrasje te pikken. Nu zitten we op de trap van een volgens Ray leegstaande modelwoning op de camping. Hij had de bijbehorende tuin al voor ons in gedachten. Maar toen hij over het tuinhekje klom (dat ik gewoon kon openduwen), begon de hond des huizes heel hard te blaffen. Dus zitten we nu op de betonnen treden voor het huisje. De hond is weer stil, tenminste, voor zover ik dat kan horen door die maaidorsmachine die het veld hier 50 meter verderop een koppie kleiner maakt.

Maar het leven is goed hier. Nog geen ongemak, wel veel lol en nu al zin in de volgende etappe. Tjuus!    B39019C5-570B-40AE-9B08-96A40E9628C5

996E02FF-4533-496E-89C4-7B4DF9D3BADA

EF3DE549-F628-4A01-B2AD-8667F2F2CCB8

2 reacties

  1. Ohhh, zoooo leuk om jullie te volgen! Wat goed, ‘t plezier straalt er (nog) vanaf! Trots op jullie, vooral op mn geliefde, heerlijk om te zien dat jullie nu heerlijk t vakantiegevoel te pakken hebben! ( wel jammer dat ik de letters niet meer dik-gedrukt krijg dus niet weet wat ik typ en moeilijk kan lezen ??, GO MANNEN EN NJOY!

  2. Dat klinkt als een echte start vol goede moed en met de wind ook nog in de juiste richting, en heel wat kilometers gemaakt. Ga zo door! liefs

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment