Dag 16,

Raymond:

Heerlijk op de viersterrencamping onder miljoenen sterren vannacht. Bij gebrek aan een tafel en stoel zijn we gisterenavond in de gemeenschapsruimte gaan zitten met ieder in zijn rugzak en fles wijn, nootjes, chips en drinkbeker. Wij weten dan nog niet dat de uitbater van het café deze ruimte voor voetbal en extra omzet heeft bedoeld dus, drinken wij als stiekeme zwervers de wijn uit de tas. De traptocht gaat erg snel want voor vaderdag hebben wij harde (stormachtige) wind mee gekregen. Ook rijden over vlakke wegen tussen de bergen door een heel stuk over een nieuw aangelegde snelweg zonder verkeer omdat deze door de burgervader nog niet officieel in gebruik gesteld is. We eten halverwege deze weg een stokbroodje Nutella en Leon gebruikt de weg om wat rust te pakken. Half twee staan we bij de receptie en krijgen een plek toegewezen op prachtige rotsgrond, moet direct aan Bert Vischer denken: overal gaan de haringen erin als in boter, bij mij overal rots, kamperen helemaal niks. Dan is de relaxmiddag begonnen en liggen we na een paar biertjes heerlijk aan het zwembad om de contouren van onze fietsoutfit te doen vervagen. De teller op 1440 km en Nice here we come…

Leon:
Na een halve natte rustdag in Avignon, volgde een heerlijke zonnige dag in het gebied Luberon. Omdat er verder geen vaderdag gevierd kan worden vandaag, accepteer ik het windje mee als kado. Nou ja, zeg maar gerust wind mee. Kracht 5 minimaal. Is dit nou de mistral? Wat een feest. We vliegen weer over de vlakke wegen en zelfs kleine klimmetjes gaan op groot verzet met gemak. Ray krijgt morgen het rode rugnummer. Hij was de meest strijdlustige vandaag. 80 km in 4 uur tijd. Inclusief zeker vier breaks. Eentje was op een rustig fietspad langs fruitgaarden en dooie akkertjes. Precies waar wij onze sanitaire stop hielden kwam een Frans boertje zijn GFT-afval in een veldje dumpen. Hij kwam enthousiast naar ons toe, gaf ons een ferme handdruk en vertelde ons dat je in Rockanje goed kan vissen. Wij deden er ons voordeel mee met deze info en vlogen weer verder richting Nice. Maar wel leuk hoor, dat gebeurt je niet langs de autoroute du soleil als je langs de vangrail zit te kakken.

Dankzij de garmin beklommen we nog een extra bergje, wat schitterende plaatjes opleverde. We zitten nu echt in een ander klimaat. Het is al behoorlijk warm aan het worden en de voorspellingen hebben het over 35 graden later deze week. Maar dan hangen wij m al in de middellandse zee. Vandaag waren we om 13u15 alweer op de plaats van bestemming. Na 80 km. Het bijbehorende dorp ligt 100 meter lager. Dat laten we vandaag rustig liggen. En wij doen dat op een strandstoel aan het zwembad. Wij hebben het zwaar. De teller staat op 1440. Nog 190 volgens Google Maps. Nog 330 volgens Garmin.

image image image

4 reacties

  1. Fijne Vaderdag!, hopelijk krijgen jullie alleen maar zon te voor duren de komende dagen. Gr Floris & Jelle

  2. He Ray,
    Top hoor nog ff volhouden jullie zijn er bijna als je kijkt wat je reeds hebt afgelegd. TOP hoor.

    Ardy

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment