Dag 12,

Raymond:
Een van de wensen van mij is om door Lyon te gaan en vandaag is de dag. De zon kwam al vroeg door, over de D weg gaan we richting Lyon. Leon houdt niet zo van al die drukte maar het verkeer in de stad valt mee. Op zoek naar een lunch liefst pizza (daar hebben wij zin in) ontdekken we een gezellig terras en na wat geworstel om de fiets in het zicht te parkeren en te zekeren vertelt de vrouw die dit gestuntel al 5 min aanschouwde dat ze nog niet open is. Frankrijk ten voeten uit of er zijn geen winkels of ze zijn dicht. Door de stad gelopen en een heerlijk gevoel, ik kreeg al kippenvel toen ik de stad in fietste maar nu ik er rond loop helemaal, verklaren kan ik het niet, misschien om dat dit een soort mijlpaal was op mijn eerdere vakanties naar zuid Frankrijk en Spanje. Je rijdt er zo langs of je staat uren in de file in tunnels nu fiets ik er gewoon doorheen. Blij en glimlach op mijn gezicht. De binnenstad staat vol met Gendarmerie In verband met het EK en op het plein staat een enorm scherm. Een tosti met friet op een gezellig terras met de helft aan voetbalsupporters. Op de camping komen steeds meer idioten met Fietstassen vol spullen en een bestemming voor ogen, Jan heeft een spaak gebroken van zijn Koga, ik ben er nu zo handig in geworden, besluit hem te helpen. Leuk om mensen te helpen en te horen dat er vraag is naar goede trekking reparateurs/adviseurs dit terzijde. Ga nu verder wijntje drinken, tot morgen.

Leon:

Zij heet Conny en hij heet Harry. Ze staan naast ons op de camping in Condrieu. Zij type schelle stem en iets te doortastend. Hij een goedzak die alles rustig van zich af laat glijen. Ik loop met een boogje om haar heen. Verder een opa en oma die 4,5 maand door Frankrijk fietsen en een man zoals Ray en ik, die net als ik zonder enige kennis van zaken aangaande fietsmalaise er op uit is getrokken. Om zonder dat de vrouw het weet een paar dagen los te kunnen gaan aan de Costa Brava.

Kortom: opeens zitten we tussen de Hollandse fietsers. Grappig wel. En nuttig. Want van Harry hebben we gehoord dat er een mooie route langs de Rhone naar het zuiden loopt. Stuk prettiger dan die ellende die wij vandaag langs geraasd kregen op de D933. Of iets in die trant. Ik kan heel snel waardevolle informatie achter me laten als er hem waarde meer aan kleeft.

Dat gaan we dus doen. Fuck de Alpen voorlopig. We zijn al drie dagen druk elk klimmetje uit de route te slopen. En dan zouden wij wel even de alpen in gaan! Nee. Wij fietsten lekker 20 kilometer langs de route du soleil tussen raffinaderijen en het afval dat van zo’n route du soleil over de vangrail wordt gegooid. Op een mooie plek naast een prullenbak besluiten we nog eens goed te kijken hoe die vieze stinkstraat achter ons te laten. Dat is snel duidelijk. Stopt er een Frans wielrennertje of we de weg kunnen vinden. Ons antwoord is oui. Maar dat weerhoudt het mannetje er niet van om tot in detail uit te leggen hoe we de komende drie rotondes en vier kruispunten aan moeten vliegen. En geeft hij en passent het recept voor canard de moutarde en de toto uitslagen voor de poulefase van het EK. Als mijn Frans me niet in de steek heeft gelaten. Enfin. De tocht door Lyon was prachtig. De teller staat op 1110. Morgen tellen we verder.

imageimage

6 reacties

 1. Ziet er mooi uit hoor pappie! ,en eh jullie gingen toch alleen maar dalen of had ik dat toch verkeerd gehoord 😛
  Veel plezier nog groetjes Floor & jel

 2. He Ray,
  Top hoor hoe het allemaal gaat petje af. En ja het wordt elke dag gelezen. Mooie verslagen van jullie.
  Probeer nu voor de vierde keer een bericht achter te laten. Hoop dat het lukt.
  Nog ff volhouden volgens mij ben je al over de heft als het gaat om de kilometers.

  Gr Ardy.

 3. Goed gedaan mannen.Ik hoop voor jullie dat het nu een keer mooi weer word.Leuke verhalen,succes en ga zo door.

  Vincent

 4. Hoi Ray en Leon, we volgen jullie dagelijks en staan versteld van het doorzettingsvermogen om tijdens zware regenbuien, reparaties en zadelpijn jullie doel te bereiken. Wat een avontueren maken jullie mee. Heel veel succes en we zijn trots op jullie.

  Els en Peter

 5. Heren,
  Nogmaals mijn onuitsprekelijke dank voor de gezellige avond en de reparatie van mijn spaak! Ik heb een band kunnen ‘scoren’ en die houdt zich vooralsnog prima!

  Ans was toch wel wat teleurgesteld dat jullie zonder uitgebreid gedag te hebben gezegd zijn vertrokken. Natuurlijk heb ik dat even ‘goedgemaakt’ :-))

  Goede reis verder en tot ziens!

  Je kunnen altijd contact opnemen voor een gratis behandeling als tegenprestatie: http://www.zusanli.nl (muv van een gevoelloze lul)

  Groet,

  Jan

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment