22 juni 2018 

Raymond,

Twee jaar spreken wij (Leon en ik) over het vervolg van Eemnice. Nu is het bijna zover maar niet zonder slag of stoot. De fiets van Leon was ernstig aan onderhoud toe en een vrachtwagen vol onderdelen zijn gemonteerd op zijn fiets. Na een testrit via Ankeveen is een harde tik bij Leon hoorbaar als het getrainde linker been de crank naar beneden stampt. Na meerdere keren afstellen van de lagerspeling in de linker trapper lijkt het goed. Dan ontdek ik een gebroken spaak in mijn achterwiel  na reparatie doe ik voor de zekerheid 4 reserve spaken in mijn stuur, mocht er onderweg naar Italië er nog een sneuvelen. De route is volledig uitgestippeld en ook ik heb een Garmin aangeschaft zodat we op het juiste pad blijven (voor wie Eemnice heeft gevolgd dit ingenieus apparaatje laat ons nog wel eens in de steek). Ook gaan de route boekjes mee maar al het overbodige van vorige rit blijft thuis.

Als aanloop op deze tocht had ik mijzelf voorgenomen te trainen, gewicht te verliezen, stoppen met roken, maar niks is gelukt.

Floris heeft mijn fiets voorzien van het Raycycle logo en ook de shirts van ons zijn door Greet met bloed zweet en tranen geborduurd zodat we ook onderweg herkenbaar zijn. Klaar om te gaan, de terugreis is weer met Niels geregeld hij trapt de auto met fietsendrager over drie weken naar het Garda meer.

Ik heb er zin in al zie ik op tegen de Alpen, maar heb alle vertrouwen dat we deze hindernis aankunnen. Dingen die door mijn hoofd schieten: hoe blijft het weer (regen en windkracht), bestaan alle vooraf uitgezochte campings nog, zijn de winkels en restaurants in Duitsland WEL open, houd de fiets zich voor de tweede grote tocht, stuurt Garmin ons via de geplande route zonder reset om de 10 min., krijg ik (weer) last van zadelpijn, krijgt Odette een eetbare maaltijd op tafel, kunnen ze het op de zaak zonder mij redden en meer, maar heb goede hoop dat alles wel goedkomt.

Veel plezier met lezen van onze blogs en tip:

Bij achterlaten van een reactie op Raycycle niet vergeten op SUBMIT te drukken om je bericht daadwerkelijk te plaatsen.

Leon,

Waar het twee jaar geleden toch wel echt de bedoeling was vooral Nice te halen, gaan we nu heel anders op pad. Natuurlijk moet er triomfantelijk met de fietsen boven het hoofd worden geposeerd in het Gardameer, absoluut! Maar dit keer is de tocht er naar toe zelf eigenlijk het doel. Lekker fietsen. Lekker afzien. Lekker genieten van alle mooie plekken, gekke ontmoetingen en bijzondere voorvallen. En als we er eenmaal zijn, dan is het vast weer even slikken. Even slikken, omdat het er weer op zit. Maar laat ik in  een proloog niet vooruitblikken op het einde.

Twaalf jaar geleden was ik er voor het laatst: in Riva, in de eikel van het Gardameer (kijk maar eens goed op een luchtfoto naar de vorm van het meer). Daar lag ik prinsheerlijk in mijn zwembroekje op een vlotje in het water. Ik hoop vurig dat het vlotje er nog ligt. Dan zal ik mijn ouwe trouwe Ridley erop hijsen en mezelf erachteraan. En ik zal Ray ook helpen zijn massief gietijzeren ros erheen te peddelen. Die foto. Die moet half juli hier prijken. Onder al die andere mooie plaatjes en praatjes.

 Als jij maar half zo geniet als wij van dit avontuur, genieten wij voor twee!

 

2 reacties

 1. Eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!pfffffff

  Eindelijk kunnen de mannen aan hun trip beginnen. Maanden horen wij al de verhalen over voorbereidingen die gedaan moeten worden, het afvallen, het stoppen met roken. En idd (vooral) Ray……..niet gelukt. We houden je al maanden in de gaten met wat je eet, over de aantal bakken koffie met melk die je tot je neemt (van mij kreeg je alleen nog zwarte koffie of thee).

  Wat er wel weer is, is jullie enthousiasme! Wat hebben jullie er weer zin in! Met trots laat je de aanpassingen op jullie site zien, gemaakt door je zoon, Jullie gestikte logo’s door je schoonzusje.

  We gaan jullie goed in de gaten houden op jullie blog.

  Mannen, ga mooie herinneringen maken voor later. Geniet van jullie trip, en kom ongeschonden weer thuis.

  Enjoy!!

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment