EemNiels

 

Raymond,

Hierop hebben wij gewacht al hadden dit hondenweer niet verwacht. We zijn al twee maanden later vertrokken dan onze tocht EemNice 2016 in de hoop dat het ook iets warmer zou zijn.

Ook vandaag worden wij uitgezwaaid en staat de Röelllaan vol, erg leuk om zo te starten.

Het eerste stuk gaat lekker en na de regen zingen wij samen op de fiets:”wat is het leven fijn als de zon schijnt”. Al snel (eerder dan verwacht) zijn we in Wijk bij Duurstede en besluiten de lunch in Tiel te gebruiken. Met nog wat fikse regenbuien gaat later toch echt de regenjas uit en is het aangenaam maar de strenge tegenwind zorgt voor een heel bejaard tempo, PRIMA we komen er wel.

Dan doen de benen pijn en besluiten we nog een drankje te doen, als we naar de overkant het bord zien met Schijndel 5km komt er een glimlach op de vermoeide gezichten.

Wat leuke weetjes: Leon bedenkt dat hij zijn bidons (prachtig verjaardags cadeau van Ray en Odette) is vergeten, later zijn zwembroek (nu nog niet nodig) en zijn fleece vest voor de koude nachten.

De wijn die wij kopen bij de camping Winery and Herbs is niet te ontkurken en met geweld stampen wij deze dan maar de fles in.

De eerste 97km zitten erop en versuft kijken Leon en Ray naar elkaar, dit wordt vroeg naar bed, voor ons zijn de Brabantse nachten niet zo lang…

 

Leon,

Wat vergeet een mens snel… niet dat lang op een zadel zitten pijn gaat doen na een kilometer of 50. Of dat je vingers tintelen als je ze uren op je stuur laat rusten. Nee een mens als ik vergeet al snel een dingetje of wat in zijn bagage te stoppen.

Als ik bij het binnenrijden van soest mijn eerste slok water wil nemen, ontdek ik dat de bidons waar dat in moet zitten nog op tafel in Eemnes staan. Nota bene bidons die ik van Ray voor mijn verjaardag had gekregen. Gelukkig biedt Ray, ondanks deze zeer ondankbare kwestie, zijn uitgedroogde vriend een slok uit zijn bidons aan. Die ten eerste kleiner zijn dan de mijne en daarnaast ook nog eens maar voor de helft gevuld (scheelt gewicht). Maar bij de eerste de beste fietsenwinkel sla ik toe en koop ik twee XL bidons. Wat een avontuur al direct.

Pak m beet 30 km later, bij het naderen van de Rijn, weet ik wat ik ook vergeten ben in te pakken. Niet geheel overbodig als je doel is even op de fiets te stappen om in de middellandse zee te plonzen… mijn zwembroek. Totaal niet aan gedacht. Maar dat mag de pret allemaal niet drukken. Niks drukt de pret vandaag: de hoosbuien niet die steeds als we met weer droog zijn losbarsten, een schaafwond op mijn been na een onhandige trapperactie. Betadine erop en door. Ook de vlekken in mijn enige normale broek, al bij het voorgerecht, in het pannenkoekenhuis waar we vanavond aten. Niks drukt de pret. Nou… bijna sloop er chagrijn bij ons in, toen de kurk in de lokale campingwijn zich niet uit de fles liet trekken. Maar ook dat varkentje wist Ray met zijn fonkelnieuwe mes te wassen.

Maar de zon hebben we gelukkig ook genoeg gezien, de tenten stonden snel en stevig, mijn hand deed niet moeilijk en er was gewoon plek op de camping. En het mooiste was toen we in Heeswijk Dinther, schuilend voor weer een wolkbreuk, ontdekten dat we geen 20, maar nog slechts 8 km te gaan hadden. Daardoor staat de teller wel slechts op 98 km na dag 1, maar de naar voren geschoven finishlijn werd met luid gejuich door ons ontvangen.

Nu kunnen we geen pap meer zeggen. Gapend en knikkebollend verwerken we de eerste inspanning. Nog 12 uur te gaan na dit schrijven, dan moet het lichaam weer in staat zijn minstens 100km naar het zuiden te stampen. Allez!

 

5 reacties

 1. Toch zijn jullie gestart ! Super. 1e dag zit erop!
  Ach die zwembroek, wat maakt dat nog uit. Dan maar naakt maar met fiets in de Middellandse Zee.
  Succes morgen. Het wordt vast beter weer!

 2. Hey wat goed, avontuur is begonnen, Geniet met hoofdletter! Zolang naar uitgekeken en nu onderweg, trots op jullie en volg met volle teugen X!

 3. Leuk om mee te lezen en leven! Even een troostrijke gedachte: hier kwam het ook met bakken uit de hemel en wij konden er niet eens van weg fietsen! Zet m op met enorm veel plezier en de bijbehorende chagrijnige momenten 😬👋xx Lisette

 4. Toppers!! Het avontuur is dan eindelijk begonnen. Maak er een mooie en onvergetelijke reis van. Have fun and enjoy!!!
  ps. Nog één troost: Ook hier in Tsjechië komt het met bakken uit de hemel. 10 uur rijden is nog geen garantie op mooi weer.
  Groet, Jord

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment