EemNiels

 

Raymond,

Vechten tegen de elementen, ik dacht dat regen en bergen de grootste snelheidsremmers waren, maar daar is voor mij vandaag nog een bijgekomen: wind. Heerlijk als je deze meehebt maar vandaag stond hij de hele weg hard tegen. Zelfs bij leuke afdalingen werden wij geremd in ons enthousiasme om hard naar beneden te gaan. Ondanks dat we geen tent hoeven in te pakken zijn we later dan normaal vertrokken uit het hotel in Luxemburg. Je geniet graag nog even van alle luxe. De stad uit is niet zo mooi als de stad in fietsen.  We rijden strak langs de autoroute en dan belanden we in een bos, onverhard maar toch begaanbaar. Maar de wind speelt een grote rol we schieten geen zak op. De bestemming is iets verder dan Metz, Corny sur Moselle om precies te zijn. We hopen door bergen te vermijden langs de rivier toch lekker meters te maken. Echt genieten is het niet, het is wel aardig en nodig om de tocht te voltooien. Af en toe hoor ik Leon een lied zingen om mij en zichzelf aan te moedigen. De laatste tien km zijn harken en we komen om de 500 meter uit het zadel om een betere positie op het zadel te zoeken maar vergeefs. Als de tenten staan besluiten we een relax uurtje voor het eten in te lassen dat is heerlijk even muziekje op en vlak op het matje. Je voelt de vermoeidheid uit de benen trekken. Na een hamburger met friet zitten we in een spotlight ons verhaal te schrijven, hopelijk morgen meer spannend verhaal.

 

Leon,

Na een luxe overnachting in Luxemburg, een keer geen tent inpakken. Heerlijk! We gaan pas tegen half 10 van start. En wonderwel verlaten we de stad in één keer goed. Geen gezoek of foutgerij. En alles redelijk vlak. Met een nieuw fenomeen: stevige tegenwind. Dat bepaalt je dag best wel flink. Het scheelt zo 10 km per uur. Daarom ploffen we om elf uur op een bankje voor ons ingeslagen ontbijt langs een winderige weg in een troosteloos stuk zuid- Luxemburg. 14 km van ons hotel.

Het eerste doel van de dag is Thionville. Dat ligt aan de moezel. Daar zijn we pas om half 2. 40km op de teller. Het is een zware dag. Koud ook. En de zadelpijn neemt serieuze vormen aan. Mijn fietsbroek lijkt zich aan mijn huid vast te hechten. Nog maar wat scheutiger met de vaseline voortaan. Het doel wordt Metz. Campings zijn hier erg dun gezaaid. 15km na de stad is er één. In de stad zelf ook wel, maar dat is een municipal, een gemeentecamping, en daar hebben we slechte ervaringen mee. De beheerders hebben daar meestal weinig hart voor de zaak zeg maar.

Langs de moezel is het wel lekker fietsen, maar die tegenwind maakt het wel onnodig zwaar. We stoppen om de paar kilometer om de pijn even kwijt te zijn. De tweede dag op rij geen bergen op (En dus ook niet af, das wel jammer), en nog zien we af. Hebben we het zo onderschat dan? Of hebben we onszelf overschat? We geven de schuld aan de wind en ploeteren verder.

Achter de ikea van Metz stuiten we op een fietsers rustplaats met lekkere stoelen en muziek. We zijn weliswaar de enige fietsers ter plaatse, maar soit. Helaas is daar morgen pas karaoke avond. Anders had ik daar even los gegaan. Hier op de camping waar we nu zijn wordt dat niks. Weliswaar bijna alleen maar Hollanders, maar echt een doorreis camping. Bijna iedereen zit naast zijn eigen caravan. Wij zijn weer degenen die bij het terras zo het licht uitdoen.

Vandaag toch gewoon 90 km op de teller. Dat brengt de stand op 572 km tot nu toe, met 4000 hoogtemeters.  Waarvan akte. Morgen is het doel Lunéville.

 

3 reacties

  1. Mooi filmpje van de binnenkomst in Frankrijk. Topprestatie! Hou vol mannen, ook die wind gaat wel weer de goede kant op waaien.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment