Raymond

Op de website van onze camping stond nieuw sanitair aanwezig, ik weet niet hoelang deze site al bestaat, volgens mij zijn de Batavieren met de units de Rijn komen afzakken. Te smerig voor woorden, niks aanraken en hopen dat het water uit de bruin verkalkte douchekoppen mij nog iets opfrist. Snel weg, met een mooie route langs de Rijn. Daarna steken we met de pont de Rijn over en begint het vlakke, saaie landschap met tegen wind. Mijn maatje heeft niet zijn beste dag, ook ik word flauw van de slechte weg conditie, mijn vullingen rammelen bijna uit mijn gebit en iedere keer een fikse tik op mijn reet van het zadel (die al pijn doet), zorgt dat ik verlang naar de finish. Nog een klein mankement aan mijn fiets, het middenblad voor ziet er niet uit als het logo van Raycycle, nl. bijna tandloos. Iedere keer als ik kracht zet slaat de ketting over het tandwiel en als ik niet optijd reageren kan raken mijn ballen de stang. Morgen naar de winkel en een klusavond staat gepland. Ook bij Leon gaat het downshiften moeizaam dus daar ook nog even naar kijken.

Nu staan we in de tuin van het privehuis van de beheerder met tafel en stoelen wat een luxe.

We gaan door en houden de moed erin…van je hela hola hupfalderee

Naam: Leon

Plaats: Hemdbach

Titel: Hoe het precies zit

Het zou minder moeten worden, na zes dagen. Toch? Maar de zadelpijn speelt bij tijd en wijle de nodige parten. Gelukkig helpt afstappen onmiddellijk en is het allemaal wel te handelen zo. Maar toch, opdat wij niet vergeten.

De eerste materiaalproblemen moeten morgen worden opgelost. Ray haalt een nieuw middenblad, waar hij nu steeds doorheen trapt, waardoor de striemen in zijn dij staan. En ik ben toe aan een nieuw voorderailleur. Hij schakelt niet meer soepel naar het kleinste blad, wat in de Alpen niet echt bevorderlijk is. Maar na 25000km met deze, mag het ook wel een keer. Het was het enige bewegende deel van mijn fiets dat nog origineel was. En die man van Raycycle zegt dat ie het wel kan vervangen.

Qua tocht zagen we vandaag schitterende wijngaarden waar we zwaar genietend doorheen trapten. De wind is naar het oosten gedraaid en staat regelmatig tegen nu. We waren ook wel echt verwend de eerste dagen. Nu is de snelheid net 20/u en dat is eigenlijk nog steeds heel fraai met die zo achterop.

We hebben in de gaten dat elke dag lunchen met Pizza en schnitzel niet heel bevorderlijk is voor het lijf in al haar facetten. Vandaag lunchten we allebei mit einem salatteller. Wat zijn we toch een gezondheidsfreaks aan het worden. En Ray is aan de citroendrankjes. Die schenken ze hier na het eten. Heel gezond, denk ik, maar mij te zoet. Ik hou het bij druivensap.

Nu zitten we heerlijk in de tuin van de campinghouder met nog twee ouwe Belgen en een Hollander die al een week langer aan het fietsen is, maar het een stuk rustiger aandoet. Wij overdrijven ook niet, met onze 88 km vandaag (teller nu op 580), maar 50 op een dag lijkt me niks. Al denkt mijn zitvlak daar anders over. Nu gaat ie zo in de Nivea, maar morgen kan ie weer het zuur krijgen!

F9CC72ED-72B8-440B-A4A1-E28DA70F8C67 9502A66A-780F-43A2-B76D-C1ABC8AE1D45 EA184C0E-F2D7-41F6-AA88-47F916525716 DAA5BF0E-240F-4DD0-B311-F7B89438EC28 21CA877C-6C3C-4161-B302-8EBAA567A922 61FD1ECA-D442-4B9D-87CC-0627CD8CBC3E

4 reacties

  1. Ohhh Wat leuk dat liedje! Nogmaals zo trots op jullie, genieten en afzien, ze kunnen niet zondet elkaar, tis alleen zo memorabel omdat t niet makkelijk is mannen… dat helpt letterlijk geen éne reet, maar toch, keep the faith de beloning zal zoet zijn, sending much love and energy 😀😀

  2. Mannen,

    Na een aantal dagen van afwezigheid, laten we zeggen: “Door storing van het net” vanmorgen jullie verhalen van van de week even doorgelezen. Wat genieten jullie en wat een leuke verhalen! Vorige week om deze tijd konden jullie niet wachten om te vertrekken en nu zijn jullie alweer een week onderweg. Still 2 to go!. De raytjes gaan jullie nu voelen, de zalfjes worden gesmeerd. Dat zal vast beter worden. En die citroendrankjes zullen misschien helpen om julie die pukkel op te laten klimmen, maar de Limoncello smaakt echt beter in Italie. Als ik dit schrijf dan zijn jullie vast de vochtige tent aan het inpakken, nog even genieten van een goed ontbijt en een kop koffie om vervolgens zo op de fiets te klimmen. Ook voor vandaag weer een toffe en veilige rit gewenst. Maar vooral!!!!! HAVE FUN.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment