Dag 19

Raymond

Gisteren, 

We gaan van de camping 4 km terug naar het dorp Mori om een hapje te eten en hopelijk voetbal te kijken. Eten is gelukt maar niemand van het hele dorp kijkt naar de tv aan de muur van het restaurant. Het geluid staat uit en wij besluiten dan de tweede helft op de telefoon te kijken op onze camping, we fietsen terug om ons op een met tafel en stoelen terras te verheugen op het wedstrijdverloop. Maar zodra Leon’s telefoon verbinding heeft begint het te gieten. Vluchtig pakken wij onze nootjes, wijn, drinkbekers (lees wijnglazen) tassen en zoeken onderdak. Uiteindelijk stranden we in een kinderspeelhuisje, zo een met keukentje, tafeltje en mini stoeltjes. In dit hok wordt het al snel benauwd en we verplaatsen weer de hele troep naar de carport. Hier zitten we beter, nu is alleen het bereik van de telefoon slecht en zien we de wedstrijd niet, dan maar radio 1. Ik heb het wel gezien en duik de tent in.

Vandaag,

We slapen uit, half acht pak ik mijn tent in, we doen rustig aan, geen haast, na een paar minuten als Leon zijn laatste hap neemt zegt hij:”we kunnen wel tot tien uur blijven wachten…”. We gaan… voor de laatste kilometers.

Het mooiste is als je de laatste berg over fiets (maar dat weet je niet) en daar ligt dan Lago di Garda…

Nog een stukje over een drukke autoweg door donkere tunnels (best eng) en een mooie plek op de camping.

Een heel geslaagde reis en nee het gaat zeker niet vanzelf zoals ik uit sommige comments opmaak, geweldig mooie dingen gezien, mazzel met het weer en wind en super toffe fietsmaat waar ik veel lol mee beleef.

Niels gaat morgenavond rijden met de bezemwagen, hoop dat we met zijn drieën nog een memorabele tijd doorbrengen aan LAGO DI GARDA…

Dit is een mooie vakantie CIAO…

 

Naam: Leon
Plaats: Navene (Malcesine)

Titel: Wat nog meer

Opeens laag ie daar: 100 meter lager, aan onze voeten. Waren we er toch maar mooi even heengetrapt. Het meer dat zo’n 130 kilometer meer genoemd werd, toen 1300 kilometer see en de laatste 100 Lago!

Dag 19 mag als fietsdag geen naam hebben, met maar 15 kilometertjes, maar als epiloog aan de tocht was ie prachtig. In Torbole storten we naar beneden, recht op het eerste de beste terrasje aan de waterlijn. Daar begint het licht te spetteren, al is dat niks met de hoosbuien die vannacht onze tent teisterden. Het begon al toen we in de rust van België Frankrijk op de camping aankwamen. Het restaurant in Mori had weliswaar een tv op het terras, waarop de wedstrijd werd vertoond, maar wel zonder geluid en temidden van totaal ongeïnteresseerde Italianen, hoopten wij op meer opwinding op de camping zelf. Daar was iedereen ook al out, dus geprobeerd om op mijn telefoon met een zelden naar behoren werkende wifi, verder te kijken. Toen barstte de regen los. Nergens een overkapping. Ja, een kinderhuisje met daarin een keukentje enzo, met miniveranda. Wij kropen erin, fuck maar, die wedstrijd moest gezien! Maar in dat huisje was het met twee volwassen kerels al snel veel te heet.

Na twee keer eruit, want droog, en er weer in, want weer nat, waren we er klaar mee. We vonden nog een lege plek in een carport, maar net genesteld, liep de verbinding vast en wilde niet meer op gang. Het laatste stuk beluisterd via langs de lijn, daar genoeg beleving, maar de lol was er, zeker na het laatste fluitsignaal snel af. Ray ging naar bed. Ik kon nog wel een paar uur in die carport blijven, maar besloot zijn voorbeeld te volgen. Eenmaal in de tent gelegen begon het pas echt te hozen. Maar de tenten hebben ons goed droog gehouden.

En wij zelf hebben het ook nog goed droog gehouden hier aan het Gardameer. Waar aan het einde van EemNice de waterlanders wel even opkwamen, bleven ze dit keer uit. Is het gewenning? Was de tocht te makkelijk dit keer? Te weinig tegenslag? Het is evengoed genieten hoor. Het is hier prachtig, de camping Alpino ligt pal aan het meer, door een kleine tunnel lopen we zo het privé strandje op, de tent staat weer slechts enkele tientallen meters van de waterlijn. We hebben de tocht zonder enig schrammetje afgelegd, en Ray durfde het pas op het terras vanmiddag te zeggen: mijn fiets heeft geen enkel mankement vertoond. Perfect voorbereid door die man van Raycycle. Het was voor mij sowieso heel prettig fietsen met Ray weer, maar de gedachte dat hij ook zo goed is in fietsonderhoud is een onbetaalbare bijkomstigheid. Hij heeft zijn kunde voldoende kunnen demonstreren bij zijn eigen fiets.

Maar die staat nu geparkeerd aan de voet van de Monte Baldo. De berg die ik al een paar keer van bovenaf heb bewonderd, dankzij kabelbaantjes, maar die zoveel mooier is als je hem van helemaal beneden, vanuit je achterop meegezeulde tentje ziet staan. Of ik tot slot ook nog met mijn fiets poseer op het vlot? Denk het niet. Het werd geen Riva als finaleplaats, maar dit meer afgelegen oord aan de oostkant. En hier met de fiets in het water is zeker zo prettig. Vooral als je daardoor niet langs die levensgevaarlijke weg met die tunnels meer hoeft. Het is hier al hemels genoeg.

 22EABAD1-96B8-4362-9C6A-BE526843B310 39D17F55-F244-476C-B6C4-6D635DF624A4 3831F1EF-6092-4CEC-96AC-E2FA99BDA8B8 C5FDB610-C8F6-48B8-95BA-E5A4FCD34299 31632FAB-687B-4987-AE12-C34AD662F949 A67E15F1-E215-49F9-96EC-890CABA5B9BB 329E7ECF-2DAF-49D8-BEC9-8DD0034188C0

14 reacties

 1. Mannen van harte gefeliciteerd met jullie glansrijke rit en bedankt voor jullie mooie verslagen. Topperssssssss.

 2. PROFCIAT!! Hebben jullie inmiddels al weer een nieuwe uitdaging bedacht? Een ritje ‘Preekstoel’ in Noorwegen bijvoorbeeld? 2020?

 3. Geweldig dat het weer gelukt is! Ik ben trots op jullie. Het was leuk om jullie tocht op de voet te volgen.
  Nog een paar fijne vakantiedagen aan het Gardameer.

 4. Heeeel knap weer!!!! En toch jammer natuurlijk dat het doel bereikt is, al zullen jullie lijven wel blij zijn met wat rust…Terug met bagage vol prachtige herinneringen, ervaringen en beelden ……. geweldig!

 5. Hoi Leon en Raymond
  Van harte proficiat met deze fantastische prestatie! Eerlijk waar, ik geloofde er niet erg in. Maar ik schaam mij nu dat ik aan jullie doorzettingsvermogen en conditie getwijfeld heb. Rust lekker uit en doe Verona aan als je nog energie hebt.

 6. Yeah, Yeah, Yesh! You did it! Super, ik geloofde echt dat t veél moeilijker zou gaan. Genoten van jullie verslagen, geniet van de welverdiende rust. Ook raar dat t nu gedaan is… lekker dromen over n volgende bestemming! ❤️

 7. Heeeee g e f e l i c i t e e r d!! Jullie hebben het gehaald. Niet dat ik dacht dat jullie en niet zouden redden maar tóch. Las altijd wel even jullie verslagen zo vlak voor t slapen gaan. Superleuk!! Fijne tijd nog eventjes daar in Italië xxx

 8. Geweldige prestatie, gefeliciteerd! Respect!

  Wij hebben genoten van jullie verhalen.

  Veel plezier aan het Gardameer!

  Groeten,

  Jan en Marion

 9. Wat een prachtige verhalen, heb er van genoten!
  Wat zijn jullie een super koppel, bijzondere vrienden!

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment