Dag 12

Raymond

Je krijgt wat je toekomt,

Als wij Ammersee verlaten is het half bewolkt, en het eerste stuk niet verrassend ( hebben we gister al gereden). Op een TE drukke autoweg met langsrazende auto’s, vrachtwagens en motoren. Ik besef mij dat ik ook zoveel lawaai maak als ik gemotoriseerd mij verplaats, maar nu stoort het mij. Mijn benen willen niet het tempo draaien dat mijn hoofd aangeeft. Leon ligt steeds 200 meter voor en wanneer ik de moed heb om bij hem te komen schakelt hij op en is de afstand weer 200 meter. Bij de lunch zet ik mijn joker in, een groot bord met pasta, hiermee fietsen ze 60 km/h de berg op in de tour de France. Jammer joh bij mij werkt het niet.

We zien de Alpen steeds groter worden en het uitzicht is prachtig, op de weg Naar Garmisch-Partenkichen komen we door mooie Alpenweiden waar koeien met bellen om hun nek staan te grazen. Dit is mooi lawaai. De wolken laten hun regen vallen en het water loopt als kleine riviertjes de weg af. Ok dit kan dus ook, maar blij dat ik ben, nu kan ik mijn regenjas aan, toch niet voor niets meegenomen. Bij de camping aangekomen stralende zon en blije gezichten. 94 km best een stuk met veel klimwerk. We genieten van het uitzicht en dat de fietsen tegen het hek liggen. De teller staat op 1100 km!

 

Naam: Leon
Plaats: Krün

Titel: Met glans van de schans

Na een avond op twee ligstoelen aan het Ammermeer, gaan we vandaag eindelijk de Alpen bereiken. Nou ja, eindelijk. Ik geniet van de gedachte dat je daar op eigen kracht in 12 dagen aan kunt komen. Geweldig om ze te zien opdoemen en langzaam imposanter voor je ziet groeien. De weg er naar toe is bij vlagen prachtig. We rijden in een rustig tempo door een begin van wat je alpenweiden zou mogen noemen, over lekker asfalt met leuke doorkijkjes op de Alpen.

Het tempo is rustig, niet alleen vanwege de pracht en praal, maar ook omdat Ray niet echt lekker draait vandaag. Terwijl het bij mij juist wel lekker gaat. Los van die pukkel op mijn kont dan, die er vanaf het begin van de etappe al voor zorgt dat ik steeds weer net ff anders moet gaan zitten.

Zeker op het grindpad dat 20 km voor Garmisch Partenkirchen begint, zorgt dat voor veel gehannes. Maar de slang die ons pad prachtig kruist maakt veel goed. Gisteravond al een bever, het gaat beter met de wildlifespotting.

Iets voor Garmisch vallen de eerste druppels uit de lucht. Fijn! Hebben we onze regenjassen niet voor niks meegenomen. Maar in die warmte schiet je daar weinig mee op. En er valt niet veel regen, dus jasje weer uit. Maar even later gaat het toch echt tekeer. Jasje weer aan. Maar na de boodschappen vlak voor de grote klim de bergen in, toch maar opgeborgen. Eigenlijk wel lekker. Beetje water op je lijf terwijl je zo’n reus opstampt.

Maar net als we bijna doorweekt de camping oprijden, breekt de zon door een beleven we de rest van de middag en avond een heerlijke dag op een prachtige camping met betoverend uitzicht op de toppen die we morgen gaan beklimmen. “Je krijgt wat je toekomt”, kraait Ray met zijn laatste krachten.
42BD7D7F-7BD4-4299-B941-A4076032F886 659987E0-D69B-47A4-BE4D-8F88AF079D63 2974AAD6-7E04-4D87-BB82-F43D4B28055C F787BE44-250F-44AB-A729-D425DEB935F4
4433CB02-1723-4B9B-939C-EE2D6DC8B321

4 reacties

  1. Nou, Ik had n hele leuke ‘comment’ maar na 3 x niet willen plaatsen en n uur ertussen weet ik t niet meer… zoiets als; afzien en genieten tegelijk, ik voel t bijna..,zo leuk beschreven, ehm… dit is toch wel n bijzondere manier om de Alpem te trotseren, Leon ist dezelfde pukkel als bij ‘Eemnice’ wat n hardnekkig ding dan enne… heel stoer van jullie… en natuurlijk de afsluiter;
    sending love&strength… zoiets, al was t origineel beter 😬

  2. Mannen, wat een mooie verslagen… ik lees ze met veel plezier en leef met jullie plezieren en ongemakken mee…. jullie leven je leven ten volste en ga lekker door… naar de eindstreep en sleep ons mee.

    Groeten, jaloerse Toon.

  3. Heren wat vind ik dat knap wat jullie doen, en wat een leuke verhalen allemaal, heel veel succes verder
    Kus van Greet

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment